ÅSS-röran
Ni som smakade av den goda Åss-röran som bjöds på extrastämman i lördags
kanske skulle vilja avnjuta den i er båt under sommaren. Så här har vi nu
receptet!
1 röd lök
3 hårdkokta ägg
100 gram ansjovisfilé
2 rågade matskedar crème fraiche
Grovmalen svartpeppar
Färsk dill
Några rejäla tag på rivjärnet med en pepparrot. Rivet skal av citron
Hårdkoka äggen ca 8 min
Hacka ansjovis, lök och dill. Blanda i en skål och peppra på.
Hacka äggen grovt och blanda ner i skålen.
Riv ner pepparroten i blandningen.
Tillsätt crème fraichen och rör om. Smaka av och tillsätt lite mer pepparrot efter behag och eventuellt lite ansjovisspad.
Lägg en rejäl klick på en bit mörkt bröd och som kronan på verket pudras lite citronrasp på.
Smaklig spis!