ÅSS-röran

Ni som smakade av den goda Åss-röran som bjöds på extrastämman i lördags

kanske skulle vilja avnjuta den i er båt under sommaren. Så här har vi nu

receptet!

1 röd lök

3 hårdkokta ägg

100 gram ansjovisfilé

2 rågade matskedar crème fraiche

Grovmalen svartpeppar

Färsk dill

Några rejäla tag på rivjärnet med en pepparrot. Rivet skal av citron

 

Hårdkoka äggen ca 8 min

Hacka ansjovis, lök och dill. Blanda i en skål och peppra på.

Hacka äggen grovt och blanda ner i skålen.

Riv ner pepparroten i blandningen.

Tillsätt crème fraichen och rör om. Smaka av och tillsätt lite mer pepparrot efter behag och eventuellt lite ansjovisspad.

Lägg en rejäl klick på en bit mörkt bröd och som kronan på verket pudras lite citronrasp på.

Smaklig spis!