Hur vill du förvara din båt i vinter?

Välja vinterförvaring.
Du måste aktivt välja hur vinterförvaring ska ske just i år. Hur du förvarade båten förra året har ingen betydelse nu.
Du kommer i dagarna få ett mejl om Vinterval. Det är mycket viktigt att du följer instruktionerna och gör ett aktivt val just för denna vinter! Om du inte fått ett mejl med val av vinterförvaring före söndag 27/8 så kontakta expeditionen@åss.nu

Avgift för bogsering vid upptagning/sjösättning.
De allra flesta båtarna kan ta sig från och till upptagningsramperna för egen maskin. Men tyvärr har vi sett att bogseringarna ökar i antal. Styrelsen har därför beslutat att ta ut en avgift på 500 kr för varje bogsering. Avgiften erläggs med swish vid upptagningen i samband med att du meddelar lyftadmin att du behöver bogsering.

Ligga i vinterhamn
Vi kommer att anordna möte om hur det är att ligga i vinterhamn den 24 och 27 augusti. Kom gärna på någon av dessa träffar om du är nyfiken, eller om du redan har bestämt dig.

Höstens upptagning
Höstens upptagning sker helgen den 13–15 oktober. Lyftlistor kommer att komma senare, men vi kan redan nu berätta att stora, tunga båtar går upp på fredagen, resten på lördag och söndag. Upptagningen kommer att ske med stora fasta mobilkranar liksom de senaste upptagningarna/sjösättningarna.

Viktigt att tänka på:
1. Kom i tid till upprop.
2. Lyssna på funktionär.
3. Ha pallningsmaterial framtagen FÖRE ditt pass börjar. Kolla några dagar i förväg att allt finns och är klart att använda (helt och smörjt).
4. Kolla att motorn fungerar så att du slipper en bogseringsavgift.
5. Ha två stycken linor på ca 10 meter till hands. Ska vara fästa i för och akter när du kommer till rampen.
6. Ingå fendrar ute när du kommer till rampen.
Vi kommer att hålla ett informationsmöte om upptagning i mitten av september (datum meddelas senare). Mötet är främst till för nya medlemmar som inta tagit upp båt hos oss tidigare, men även du som har varit med ett tag är välkommen om du har frågor eller vill fräscha upp minnet.

Trailers
Du som trailar din båt och ska ha den uppställd på ÅSS hamnplan får tidigast ställa upp den efter ordinarie upptagning. Det vill säga tidigast måndag den 16 oktober. Du kommer att bli anvisad plats av varvschef Jon. Du måste även se till att märka upp din båt/trailer med medlemsnummer.

Vänliga hälsningar
Hamnkapten Lennart å styrelsens vägnar