Kostnadsjämförelse 2017/2018

Som de flesta säkert redan har hört har Stockholms Stad beslutat att höja våra avgifter rejält. Siffror som har figurerat har varit 100% till flera 100%, detta är inte med sanningen överenstämmande. Vi i Årstavikens Segelsällskap klara oss ganska lindrigt i jämförelse med andra klubbar, detta på grund av att vi har väldigt litet mark som vi använder på sommaren.

På årsmötet beslutades att avgifterna för bryggplatsbredden skulle höjas från 430kr/m till 610kr/m och att kvadratmeterpriset för vinterplats på land skulle höjas från 90kr/kvm till 120kr/kvm. Den höjning av avgifterna som görs är för att täcka stadens höjningar samt moms på bryggplatserna. Vi är medvetna om att avgifterna sticker i väg och kan bli för höga för några medlemmar, detta är något som är djup beklagligt.

Jämför man att ligga mitt i Stockholms innerstad och att ha tillgång till två stycken öar med att ligga på en marina, till exempel Bullandö Marina som ligger 4 mil ifrån Södermalm så ser avgifterna ut som nedan.

Hos ÅSS kostar sommar och vinterplats på land 10 600kr per år (det går att sänka kostnaden genom att ha båten i vinterhamn)

Hos Bullandö Marina kostar sommar och vinterplats på land 14 371kr per år

Detta med en exempelbåt som är 8m lång, 2,5m bred, väger över 4 ton och har en 3m bred plats.

 

I det här formuläret kan ni jämföra avgifterna mellan 2017 och 2018.

OBS! Dessa siffror gäller ej för medlemmar som träder in 2018 då tillkommer vissa avgifter

[CP_CALCULATED_FIELDS id=”6″]