Senaste nytt från Styrelsen

Information från styrelsen

 

Vilken sommar det verkar bli, redan nu sol och värme samt härlig aktivitet både I Årstaviken  och på våra holmar.

Arbetsdagen i maj förlöpte bra med sedvanlig uppslutning i hamnen där dagen började med ”skallgång” på grusplanen efter glas, spikar och annat som kan skada människor, djur och fordon. Såg härligt ut med leden av medlemmar djupt böjda och koncentrerade. Arbetet fortsatte med röjning. klippning, tvätt av fönster mm på klubbhuset. Snyggt jobbat  alla.

På Vällinge hade holmvärdarna redan iordningställd en hel del så någon allmän arbetsdag blev det inte där nu. Vi återkommer för att få er hjälp där ute.

På Verkarna arbetade holmvärdar och ett gäng från Årstaviken proffsigt med städning, röjning målning samt inte minst sista lyftet av dansbanan, som knappt lutar längre.

Det blev mer gjort än vad vi trodde samt trevlig samvaro perfekt!!

 

Stort tack till alla medverkande. 

För er som inte kunde vara med välkommen till nästa arbetsdag, vi behöver många fler!

Till er som inte dök upp trots att ni blivit kallade och sagt JA, arbetsplikten är obligatoriskt och utebliven närvaro ser styrelsen mycket allvarligt på.

 

Vår medlemsträff den 10 juni blev med en fantastisk uppslutning (ett hundratal medlemmar), härligt väder och med lagom blandning av information och social samvaro en riktig fullträff. Klubbmästeriet med god mat, klurig quiz, pausmusik och som avslutning en live konsert av the Royal Barker Band  gjorde att vi alla verkligen kände styrkan och glädjen att få vara medlem i Stockholms (Sveriges?) bästa båtklubb. Tack för en underbar lördag.

 

I övrigt har vi haft ytterligare en HLR kurs för styrelse och funktionärer samt en träff med information om El ombord. Vi återkommer med andra utbildningar mm till hösten.

 

Nästa vecka är ni Välkomna till midsommar firande på bägge holmarna.

 

Ungdomssektionens seglarläger är fulltecknat (30 st.) och går av stapeln direkt efter midsommar. Fint med en väldigt aktiv ungdomssektion.

 

Nu återstår för oss andra innan sommar uppehållet, uppföljning av sjö/torrsättnings projektet samt lite planering inför hösten.

Styrelsen har sitt nästa möte i augusti men finns självklart tillgängliga genom mail eller per telefon om så behövs.

Vi vill också påminna om vårt 125 års firande i augusti på bägge holmarna och den 16 september i klubbhuset Årstaviken. Anmäl dig redan nu (se hemsidan)

 

Alla ÅSS medlemmar önskas en riktigt skön midsommar samt en underbar båtsommar med sol/bad, lagom vind samt kanske lite regn på natten så att eldningsförbudet kan upphöra.

Hälsningar

Styrelsen