Då var årets Seglarläger slut!

23 barn, 5 ungdomsledare, 19 (!) jollar/segelbåtar, och en massa hjälpsamma föräldrar bidrog till en superfin vecka på vår fina klubbholme Verkarna!

Segling var det såklart i massor: De fantastiska ledarna (Emil, Nomi, Moa, Ted & Hugo) höll både i seglingsteori på dansbanan, men framförallt praktik ute på sjön där vi hade olika banor för att öva de seglingssätten och tävlingsstarter mm. Vi seglade våra c55:or, laser- och optimistjollar, samt även inlånade tvåkronor. Inne i hamnen fick alla testa att kapsejsa och räta upp en optimist.

Utflykten till Gällnö för att äta glass var extra uppskattad i den härliga värmen vi hade -men när åskan drog in dagen efter fick vi köra lite vattenkrig istället, men det var ju kul det också!

Seglingsveckan avslutades med kappsegling i de olika båtklasserna, och avslutningsvis fick även föräldrarna pröva lyckan i de blöta laserjollarna.

Föräldrarna svettades i köket och fixade utmärkt mat till alla hungriga barn (& vuxna) under veckan, allt från köttbullar till fiskgryta till grillbuffé. Föräldrarna var även med och hjälpte bla till med säkerhet och banläggning och till med plastning av trasig jolle.

Kvällstid var det full aktivitet med flaggleken, Dracula, 5-kamp, fotbollsturnering och såklart avslutningsdiskot.

Enligt enkät till alla deltagare, vill alla som svarade komma tillbaka nästa år, och det ser vi så klart redan fram emot!

 

Vi gör nu uppehåll under sommaren, och kör igång kvällsseglingarna (måndag/tisdag/torsdag) i samband med skolstarten.

/Ungdomssektionen