SEGLARLÄGER PÅ VERKARNA!

Vi kör såklart det klassiska seglarlägret på Verkarna även i år! Och siktar på att det ska bli minst lika bra som förra året!

Lägret går av stapeln veckan efter midsommar och är öppet för alla seglingssugna barn (mellan 7-17 år) i klubben.

 

Vi samlas söndag eftermiddag (25:e juni) för lite förberedelser och sedan kör lägret igång måndag morgon och håller på till lördag förmiddag (1:a juli), där det kommer vara full fart med segling, bad o lek!

Alla måltider intas gemensamt, dock inte söndagens måltider. Vi ser gärna att deltagande vuxna också är med på måltiderna, men det är inget krav.

Seglarlägret följer Svenska Seglarförbundets riktlinjer för lägerverksamhet och målet är att deltagarna, efter att ha deltagit på lägret:

  • Förstår segling och utrustning
  • Kan kryssa, länsa, slöra och kapsejsa
  • Kan grunderna till livräddning och första hjälpen
  • Förstår grunderna i kappsegling
  • Haft en kul lägervecka!

Det kommer dessutom såklart att ordnas olika aktiviteter på kvällarna, avslutningsmiddag med prisutdelning, långsegling och kappseglingar mm.

Krav

Ålder: 7 – 17 år

Kunna simma 200 meter, och gärna ha vattenvana

Minst en förälder per syskonskara behöver delta på lägret och därmed hjälpa till med diverse (matlagning, reparationer, bryggservice), dock bör det inte bli heltidsarbete och därmed bör det bli lite ledig tid över, men det kommer att bli mer arbete än förra året.

Boende: några sängplatser finns till förfogande men de allra flesta behöver bo i egen båt/tält.

Medlem i klubben, barnmedlemskap kostar 250kr/barn

Kostnad: Uppskattad kostnad 3.000 kronor/barn (exakt kostnad kommer i samband med bekräftelse i maj). Vi ser gärna att deltagande föräldrar deltar i måltiderna och de betalar då för maten (1.250kr). Kostnaden täcker primärt mat och ersättning till instruktörerna och bensin mm. Tyvärr har vi varit tvungna att höja priset en del jämfört med förra året. Det går inte att välja bara vissa dagar/vissa måltider, allt eller inget.

För anmälan, följ denna länk (och besvara alla frågor): https://forms.gle/o3dqM273eYcHmEam8

(en anmälan/svar per anmält barn)

-bekräftelse på plats och krav på inbetalning kommer i (slutet av) maj.

Hälsningar

Lägerkommittén / ÅSS Ungdom

 

När?

Söndag em 25:e juni – lördag fm 1:a juli

Var?

Klubbholmen Verkarna

Transport med egen båt, om man inte har tillgång till egen båt och bor i tält eller annat boende kan man även bli hämtad vid Boda brygga

Hur?

Glada o blöta!