Vårens Båtkurser ligger nu på hemsidan

Ungdomskurs Förarintyg på sportlovet!

Under höstlovet ger vi ungdomarna i er klubb chansen att på dagtid ta förarintyg båt. Kursen kommer vara 4 halvdagar måndag till torsdag 25 februari till 2 mars i klubblokalen. Kursen vänder sig till dig som är mellan 12 och 18 år.

Vi går igenom grunderna i sjökortet, dom verktyg vi använder till sjökortet, väjningsreglerna och sjösäkerhet. Vi går igenom hur man navigerar inomskärs på dagen, vem som väjer för vem och vad man ska tänka på för att alla på sjön ska vara glada och säkra. Vi tittar på tekniska hjälpmedel som plottrar, appar och ekolod. Är du yngre än 12 kan du gå kursen men du får inte skriva provet pga av NFBs regler.

Ungdomspris 1000:-  ( Ord pris 1900:- ) Begränsat litteraturpaket 300:- innehåller övningsbok, övningssjökort övrigt får dom låna. Provkostnad på 625:- tillkommer.

Förarintyg i ÅSS klubbhus 11 – 12 februari

Förarintyg i ÅSS klubbhus 8 – 9 april

Förarintyget ger ofta rabatt på din båtförsäkring. För ÅSS medlemmar så ingår en online självstudiekurs i VHF/SRC gratis när du går förarintyg båt.

Vi går igenom grunderna i sjökortet, dom verktyg vi använder till sjökortet, väjningsreglerna och sjösäkerhet. Vi går igenom hur man navigerar inomskärs på dagen, vem som väjer för vem och vad man ska tänka på för att alla på sjön ska vara glada och säkra. Vi tittar på tekniska hjälpmedel som plottrar, appar och ekolod

ÅSS pris 1500:-  ( Ord pris 1900:- ) plus litteraturpaket 550:- innehåller böcker, övningssjökort, passare, transportörer. Provkostnad på 625:- tillkommer.

Kan du inte på någon av ovan datum har vi ofta någon plats över på någon annan båtklubb. Hör av dig via telefon eller mail så hittar vi ett datum för dig.

Anmälan sker via mejl till magnus@sjolotsen.se Vi vill ha följande info i mejlet. Deltagarnas namn, mailadress och telefonnummer samt om man vill beställa litteraturpaket till kursen.

Kustskepparintyg 4-5 mars i ÅSS klubbhus

Kustskepparintyget är för dig som tänker dig köra fritidsskepp större än 12 X 4 meter eller vill fördjupa dina navigationskunskaper. Kustskepparintyg är ofta ett krav för att hyra segelbåtar utomlands tillsammans med VHF/SRC certifikat. För ÅSS medlemmar så ingår en online självstudiekurs i VHF/SRC gratis när du går kustskepparintyg.

Mörkernavigering, sjövägsregler och ljud och ljus signaler är några av alla dom saker vi går igenom.

Du måste ha gått förarintyg innan den här kursen. Var det längesen så är det en kort återblick direkt när kursen kommer igång.

 

ÅSS Pris 1800:- plus litteraturpaket 550:- innehåller böcker, övningssjökort, passare, transportör och linjal.

Vill du gå båda förarintyg och kustskeppare och känner att du har en del förkunskaper, är van att navigera med plotter och kommer ihåg hur passaren och transportören används så gör vi även en Kombokurs. Då kör vi förarbeviset i snabb takt under 2 vardagskvällar samma vecka och sen direkt kustskepparen 4-5 mars.

ÅSS pris för kombokursen 2800:- ( ord 3500:- ) och litteraturpaket 650:-

Anmälan sker via mejl till magnus@sjolotsen.se Vi vill ha följande info i mejlet. Deltagarnas namn, mailadress och telefonnummer samt om man vill beställa litteraturpaket till kursen.

 

Anmälan eller frågor via mail till magnus@sjolotsen.se

Du är också välkommen att ringa på 070-7509643